Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Επιδημία καρκίνου στη Φουκουσίμα: η πραγματικότητα αποκαλύπτεται

Ναύτες απολυμαίνουν τον διάδρομο προσγείωσης στο
αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, στις 23 Μαρτίου 2011.
Official U.S. Navy Page / Kevin B. Gray via Flickr.com.
Στο πλοίο USS Ρέιγκαν & στην Φουκουσίμα τα επίπεδα καρκίνου είναι χιλιόμετρα πάνω από τα επίπεδα αναφοράς, σύμφωνα με τον John Ward. Σιγά-σιγά, ο κόσμος ξυπνά για την πραγματικότητα της πυρηνικής καταστροφής στην Ιαπωνία: η καταστροφή αυτή είναι πραγματική. Η φίμωση των μέσων ενημέρωσης γύρω από το ιαπωνικό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας σιγά σιγά καταρρέει.

του John Ward *από τον Ecologist

Έχουμε ισχυρές αποδείξεις για την κακή ποιότητα της αρχικής κατασκευής της General Electric στη Φουκουσίμα. Έχουμε αλλεπάλληλα παραδείγματα σοβαρής και βιαστικής συγκάλυψης τόσο από την Tepco, ιδιοκτήτρια της της μονάδας, όσο και τς κυβέρνησης του  Τόκιο που επιθυμεί να διατηρήσει την κυριότητα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Τώρα, έρχονται στοιχεία που προέρχονται από τις μονότονα αντικρουόμενες διαβεβαιώσεις του Επίσημου Κατεστημένου σχετικά με τα επίπεδα του καρκίνου, τόσο μεταξύ των κατοίκων της Φουκουσίμα, όσο και του πληρώματος του πλοίου USS Ronald Reagan - του αμερικανικού αεροπλανοφόρου που έπλεε έξω από την Φουκουσίμα μετά το τσουνάμι του 2011 με σκοπό την παροχή βοήθειας και την ανακούφιση του πληγέντος πληθυσμού.

Πριν προχωρήσουμε, τα καλά νέα είναι ότι ο δικηγόρος 
Charles Bonner με έδρα την Καλιφόρνια  (βλ. παρακάτω) μου επιβεβαίωσε ότι είναι ακόμα βαθιά αναμεμειγμένος στην υπόθεση των 70+ ατόμων από το ναυτικό των ΗΠΑ που προσπαθούν αυτή τη στιγμή να πάρουν αποζημίωση για διάφορες ασθένειες που έχουν όλα τα κύρια χαρακτηριστικά της ασθένειας από ακτινοβολία.

Ελπίζω να είναι σε θέση να του πάρω συνέντευξη κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά εν τω μεταξύ, υπήρξαν τρεις σημαντικές εξελίξεις απομυθοποίησης σε σχέση με τη δημιουργία των "εξηγήσεων" για το τι ποια είναι η αλήθεια για το πλήρωμα του USS Ρέιγκαν, και τη σχέση μεταξύ της ταχείας ανάπτυξης του καρκίνου (Rarid Cancer Development) και το περιστατικό της Φουκουσίμα.

Απομυθοποίηση 1η: «Αυτά τα επίπεδα συχνότητας προσβολής είναι αυτό που θα περίμενε κανείς σε ένα πλοίο με 5.500 ανθρώπους πλήρωμα."

Όχι και έτσι ... ή μάλλον, ούτε καν οπουδήποτε κοντά σε αυτά τα επίπεδα. Είμαι ευγνώμων στον παλαίμαχο Slogger* Tig για την επισήμανση ότι το ποσοστό του καρκίνου των όρχεων σε άνδρες στις ΗΠΑ είναι 0,4% ... και 5,5 στους 100.000 με μέση ηλικία 33 ετών.

Έτσι, σε κάθε ομάδα από 100 άνδρες του ναυτικού που θα περιμένατε το 0,0055 από αυτούς να πάθει καρκίνο των όρχεων ούτως ή άλλως. Ηλικίας 18-25 ετών, κάπως λιγότεροι. Μπορείτε Θα χρειαζόσαστε μια ομάδα 20.000 ανδρών του ναυτικού, για να έχετε έστω και 1 περίπτωση TC μέσω «φυσικής» εμφάνισης.

Το USS Ronald Reagan έχει 5.500 πλήρωμα, και σήμερα σχεδόν όλοι είναι άνδρες. Υπάρχουν ήδη πάνω από 20 περιπτώσεις με καρκίνο στους όρχεις μέχρι στιγμής ... και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Απομυθοποίηση 2η: «Γιατί 
οι ντόπιοι κάτοικοι της Φουκουσίμα  δεν έχουν προσβληθεί στο ίδιο ποσοστό;"

Έχουν.

Η φίμωση των μέσων ενημέρωσης γύρω από το ιαπωνικό εργοστάσιο ...

πυρηνικής ενέργειας σιγά σιγά καταρρέει. Πενήντα-εννέα νέοι της Νομαρχίας της Fukushima έχουν διαγνωστεί με, ή υπάρχει υποψία καρκίνου του θυρεοειδούς.

Σημειωτέον, όλοι οι νεοδιαγνωσθέντες ήταν νεότεροι από 18 χρονών κατά το χρόνο της πυρηνικής κατάρρευσης στην περιοχή τον Μαρτίο του 2011. Είχαν εντοπιστεί σε εξετάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η οποία κάλυψε 239.000 άτομα έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ο Toshihide Tsuda, καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Okayama κάλεσε την κυβέρνηση να προετοιμαστεί για μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων στο μέλλον. Η Ιαπωνική Asahi Shimbun αναφέρει τι ακριβώς είπε:

«Ο ρυθμός με τον οποίο τα παιδιά στο νομό Fukushima έχουν αναπτύξει καρκίνο του θυρεοειδούς μπορεί να ονομαστεί "τακτικός", επειδή είναι αρκετές φορές έως δεκάδες φορές υψηλότερη."

Δεν είναι λάθος. Στην Φουκουσίμα η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου συγκρινόμενη με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για όλη την Ιαπωνία στο διάστημα μεταξύ 1975-2008,  παρουσίασε μέσο ετήσιο όρο 5 έως 11 ατόμων στο τέλος της εφηβείας τους, έναντι 20 περιστατικών ανάπτυξης καρκίνου για κάθε 1 εκατομμύριο ανθρώπων σε όλη την Ιαπωνία.

Στη Φουκουσίμα, υπάρχουν 59 περιπτώσεις σε πληθυσμό 238.000 ατόμων σε τρία χρόνια.

Απομυθοποίηση 3η: "Οι καρκίνοι δεν αναπτύσσονται τόσο γρήγορα μετά την έκθεση στην ακτινοβολία."

Από όλες τις «απόψεις» των εμπειρογνωμόνων, ο τόσο αντιεπιστημονικός χαρακτήρας της τελευταίας  με μπερδεύει - αλλά είναι τόσο ενδεικτικός της τρέχουσας μαλακίας της «επίσημης επιστήμης». Εμείς δεν έχουμε ξαναδεί - ούτε καν στο Τσερνομπίλ - τέτοια έκθεση σε ραδιενέργεια, όπως αυτήν με τόσους πολλούς τρόπους και σε τέτοια στενά χρονικά διαστήματα.

Λέει μια ανώτερη ιατρική πηγή του Σαν Φρανσίσκο Slogger:

"Ό,τι έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από Fukushima και Ουάσιγκτον είναι φούμαρα. Η ιδέα ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης καρκίνου είναι μια αποδεκτή σταθερά όπως οποιοσδήποτε επιστημονικός κανόνας είναι σκόπιμα παραπλανητική ... όπως ήταν και κάθε δήλωση από τους ενδιαφερόμενους να καλύψουν αυτή την καταστροφή.


"Αυτή η καταστροφή μας έβαλε σε καινούργιο πεδίο ως προς το ότι υπήρξε ατμοσφαιρική έκθεση, πλωτές μεταφορές, και απώλεια ελέγχου σε μια μέχρι τώρα άγνωστη κλίμακα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους πολίτες της σαν παιδιά, και να αρχίσει δίνοντας σε όλους στην Δυτική Ακτή την πραγματική εικόνα σχετικά με την κατάσταση."


Κάτι που ποτέ 
πριν δεν έχει συμβεί,  δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και να συμβεί... όπως σύντομα θα μάθουμε πότε διαλύεται τελικά ο παγκοσμιοποιημένος νεοφιλελευθερισμός .

Είμαι ακόμα σε αναμονή για μια απάντηση από τη στατιστική υπηρεσία του Ναυτικού των ΗΠΑ ... επί τέσσερις ημέρες, δεν έχουν ακόμη να αναγνωρίσει το αίτημά μου ... το οποίο, στο τέλος, έπρεπε να περάσει μέσα από ένα άλλο pc. Θα σας κρατάμε ενήμερους σχετικά με την απάντηση του Charles Bonner: μου ζήτησε να τον καλέσω, και θα το κάνω.

Δεν είναι ένας ωραίος τρόπος για να ολοκληρώσει κανείς την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις - και πραγματική ελπίδα - ότι σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του Σωτήρος που τόσοι πολλοί επιθυμούν να τιμήσούν αύριο (25/12), η απόλυτη αλήθεια θα λάμψει και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί.

Εύχομαι σε όλους μια καλή σεζόν. Μείνετε συντονισμένοι.

                                                                                                                                                                 

Γενικές πληροφορίες για την υπόθεση που θα παραπεμφθεί από τον Charles Bonner εξ ονόματος των εναγόντων του αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan.

Ο Charles Bonner καθοδηγεί μια συλλογική αγωγή κατά της TEPCO, διαχειριστή / ιδιοκτήτη του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας της Φουκουσίμα.

Είναι σχεδόν απίθανο να την χάσει, γιατί αντιπροσωπεύει 75 ναύτες που κατλερρευσαν λόγω σειράς από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων και λευχαιμιών, όλα τα είδη των γυναικολογικών προβλημάτων, και όγκων στον εγκέφαλο.

Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες είναι κυρίως νέοι άνθρωποι στα πρώτα χρόνια και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας των είκοσί τους, και κανένας στην οικογένειά τους δεν είχε ποτέ κάποιο από αυτά τα είδη των ασθενειών πριν. Ακριβώς από την μέρα που ο Bonner πήρε την υπόθεση, άλλοι 21 ναυτικοί έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν τα ίδια ολέθρια συμπτώματα ... της ασθένειας από ακτινοβολία.

Η κοινή τους ιδιότητα; Υπηρετούσαν όλοι/ες στο πλοίο USS Ronald Reagan κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στα ύδατα γύρω από Φουκουσίμα πριν από τρία χρόνια. Καθώς το Ronald Reagan αφαλατώνει όλο το νερό του από τη θάλασσα για πόση, μπάνιο και άλλους σκοπούς καθαρισμού, όλοι οι ναύτες ήταν πολλαπλώς εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία από το ατύχημα της Φουκουσίμα.

Καθησυχασμένοι/ες με τις μαλακίες που τους ανακοίνωσαν για το πόσο «αβλαβής» ήταν η διαρροή ακτινοβολίας, αυτοί οι 75 άνδρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν τώρα το θάνατο.

Έχω μόλις περασει από δεκαοκτώ ιστοσελίδες του διαδικτύου. Έχω επαληθεύσει ποιος είναι ο Bonner, έχω ελέγξει τα διαπιστευτήρια της υπόθεσης ("Cooper και άλλοι κατά της Tokyo Electric Power Company, Inc et. Al. Περίπτωση 3:2013 cv00773, που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Νότιας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας") - και επιβεβαίωσα την ύπαρξη της υπόθεσης με το δικηγορικό γραφείο του Bonner.

Αυτός δεν είναι ένας αριστερόστροφος αστικός μύθος: αυτή είναι η καλύτερη ένδειξη μέχρι στιγμής, κατά την άποψή μου, του πόσο σοβαρή πρόκειται να αποδειχθεί η καταστροφή της Φουκουσίμα.

Αλλά ούτε ένα κυρίαρχο μέσο απ΄όσα μπορώ να βρω στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι δεν έχει καν πλησιάσει κοντά σε κάτι τέτοιο.


*Ο John Ward γράφει στο blog, The Slog , όπου αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά .Το υλικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο δημοσιεύτηκε βρίσκεται σε ένα προηγούμενο άρθρο σχετικά με το Slog
*μτφ κειμένου Γ Παπασπυρόπουλος για το eco blog