Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Υπερκαταιγίδα IRMA: είναι πλέον αργά για την ανάσχεση της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής;

Επείγουσες διαπιστώσεις παρακολουθώντας (εδώ) την καταιγίδα Irma σε live update στον Ιndependent
Τις καταιγίδες αυτές δεν τις δημιούργησε η κλιματική αλλαγή, αλλά αυτή είναι που τις έκανε πολλαπλάσια καταστροφικές, πραγματικούς αρμαγεδώνες...
 

irma-3.jpg
Απο εδώ και πέρα προχωράμε προς την οριστική κλιματική κατάρρευση (μεταξύ 2040-2080) σχεδόν αναπόφευκτα όπως λένε οι επιστήμονες, αφού από την διακυβερνητική του 1988 για το κλίμα κανένας στόχος δεν επετεύχθη, κυρίως λόγω της άρνησης των παγκοσμιοποιημενων "αγορών" και των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων να πάρουν εγκαίρως μέτρα. 

Η ανάσχεση της υπερθέρμανσης φαντάζει πλέον άπιαστη. Ο καπιταλισμός κατέστρεψε το κλίμα. Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα το 2017 ήταν ορόσημο για το αναστρέψιμο ή μη της υπερθέρμανσης και όλων των συνοδών φαινομένων.
 

Σήμερα οι πολέμιοι της κλιματικής αλλαγής και τα τοπικά κινήματα αντίστασης σε αγωγούς, εξορύξεις, κατανάλωση και τυφλή ανάπτυξη είναι οι ίδιοι οι πολέμιοι του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης - η πραγματική "αριστερά" του πλανήτη στον αιώνα της οικολογικής-κλιματικής κατάρρευσης. Όποιος δεν το καταλαβαίνει και προτιμά να κρύβει το κεφάλι στην άμμο, αν νοιάζεται για τις επόμενες γενιές ας διαβάσει το βιβλίο της Ναόμι Κλάιν "Αυτό τα αλλάζει όλα - Καπιταλισμός εναντίον Κλίματος" - είναι όλα μέσα εκεί, ακόμη και οι ευθύνες της ελληνικής αριστεράς που έχει σιωπήσει στο ζήτημα της κλιματικής δικαιοσύνης.


 πηγή