Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Η άγνωστη παγκόσμια οικολογική καταστροφή

Στο χάρτη φαίνεται η διάχυση της ραδιενέργειας στον Ειρηνικό Ωκεανό, μέχρι τις ακτές της Ν. Αμερικής. Το κόκκινο χρώμα αντιστοιχεί σε πολύ υψηλά ποσοστά

Ποια ήταν η πιο επικίνδυνη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία του κόσμου; Οι περισσότεροι θα έλεγαν την καταστροφή του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία. Είναι όμως λάθος.

της Whitney Webb 

Το 2011, ένας σεισμός που πιστεύεται ότι είναι ένας μετασεισμός του σεισμού του 2010 στη Χιλή, προκάλεσε γιγαντιαίο τσουνάμι, το οποίο έπληξε και τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Το τσουνάμι προκάλεσε την κατάρρευση του εργοστάσιου πυρηνικής ενέργειας TEPCO στη Φουκουσίμα. Τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες έλιωσαν. Ο,τι συνέβη στη συνέχεια, ήταν η μεγαλύτερη απελευθέρωση ραδιενέργειας στο νερό στην ιστορία του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών, ραδιενεργά χημικά στοιχεία διέρρευσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό σε ποσότερες πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι στο Τσερνομπίλ.

Ψευδή στοιχεία, παραποιημένες έρευνες

Κατά καιρούς έχουν δεί το φως της δημοσιότητας διάφορα στοιχεία. Ομως οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι απ΄ότι έχει αναφερθεί. Οπως έχει ήδη διαπιστωθεί σε επιστημονικές έρευνες, οι ιαπωνικές αρχές έδιναν στη δημοσιότητα παραποιημένα στοιχεία μετρήσεων.

Ραδιενεργά συντρίμμια από την Φουκουσίμα πλησιάζουν την δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής. Κι αυτό δεν είναι το χειρότερο 'η το μεγαλύτερο κακό:

Από τους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας της Φουκουσίμα συνεχίζει να διαρρέει κάθε μέρα στον Ειρηνικό Ωκεανό μια εκπληκτική ποσότητα 300 τόνων ραδιενεργών αποβλήτων. Αυτό θα συνεχίζεται επ ‘αόριστον, διότι οι πηγές της διαρροής δεν μπορούν να σφραγιστούν, καθώς είναι απρόσιτες στους ανθρώπους και τα ρομπότ, λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών.

Δεν θα είναι λοιπόν έκπληξη εάν διαπιστωθεί μελλοντικά ότι η Φουκουσίμα θα έχει μολύνει ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό σε μόλις πέντε χρόνια.

Αυτό που θα μπορούσε εύκολα να είναι η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας, σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται από κυβερνήσεις, πολιτικούς, διεθνείς οργανισμούς και διορισμένους επιστήμονες . Αποσιωπάται επίσης από τα media.

Η σιωπή των media και ο ρόλος της General Electric

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η TEPCO είναι θυγατρική της General Electric (GE), μιάς από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, η οποία ελέγχει πολλές εταιρείες μέσων ενημέρωσης, επηρεάζει πολιτικούς και κάνει λόμπινγκ σε διεθνείς οργνισμούς.

Ισως αυτό να εξηγεί γιατί υπάρχει διεθνώς τέτοια αποσιώπηση και απόκρυψη ειδήσεων για την Φουκουσίμα. Οταν οι επιστημονικές διαπιστώσεις αποσιωπώνται από τα συστημικά μέσα, οι πληροφορίες για τη συνεχιζόμενη οικολογική καταστροφή και τον κίνδυνο που δημιουργείται, δεν φθάνουν ποτέ στο ευρώ κοινό.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η GE γνώριζε επί μία δεκαετία την κακή κατάσταση των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα - και δεν έκανε τίποτα. Αυτό οδήγησε 1.400 Ιάπωνες πολίτες να μηνύσουν την GE για το ρόλο της στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα.

Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να δούμε την ίδια την ραδιενέργεια, ορισμένα τμήματα της δυτικής ακτής της Βόρειας Αμερικής έχουν αρχίσει να αισθάνονται τις επιπτώσεις για χρόνια τωρα.

Δεν έχει πολύ καιρό μετά τη Φουκουσίμα, που τα ψάρια στον Καναδά άρχισαν να αιμορραγούν από τα βράγχια τους, το στόμα του και τα μάτια.

Αυτή η «ασθένεια» αγνοήθηκε από την κυβέρνηση και έχει αποδεκατίσει τους αυτόχθονες πληθυσμούς των ψαριών, συμπεριλαμβανομένης και της ρέγγας στο Βόρειο Ειρηνικό. Αλλού στον Δυτικό Καναδά, ανεξάρτητοι επιστήμονες έχουν μετρήσει αύξηση της ραδιενεργού ακτινοβολίας κατά 300%!

Σύμφωνα με αυτούς, το ποσό της ακτινοβολίας στον Ειρηνικό Ωκεανό αυξάνεται κάθε χρόνο.

Γιατί αυτό αγνοείται από τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης; Εχει παίξει ρόλο βέβαια το ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν δώσει "γραμμή" στα ΜΜΕ να μη γίνεται λόγος για την Φουκουσίμα και να "αποφεύγεται η κινδυνολογάι", δήθεν «για να μή προκληθεί πανικός».

Ο μολυσμένος ωκεανός

Νοτιότερα, στο Όρεγκον των ΗΠΑ, οι αστερίες άρχισαν να χάνουν τα πόδια και στη συνέχεια αποσυντέθηκαν εντελώς όταν η ραδιενέργεια της Fukushima έφτασε εκεί το 2013. Τώρα πεθαίνουν μαζικά, βάζοντας όλο το ωκεάνιο οικοσύστημα στην περιοχή σε κίνδυνο.

Ωστόσο, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι η Φουκουσίμα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ακόμα και αν η ραδιενέργεια στους τόνους στο Όρεγκον τριπλασιάστηκε μετά τη Φουκουσίμα.

Το 2014, η ακτινοβολία στις παραλίες της Καλιφόρνιας αυξήθηκε κατά 500 τοις εκατό. Σε απάντηση, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι η ακτινοβολία προέρχεται από μια μυστηριώδη... «άγνωστη» πηγή και ότι δεν ήταν τίποτα το ανησυχητικό.

Οι επιστήμονες λένε ότι ο Ειρηνικός Ωκεανός είναι ήδη μολυσμένος με ραδιενέργεια. Είναι τουλάχιστον 5-10 φορές πιο ραδιενεργός από ό,τι όταν έπεσαν οι πυρηνικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, και στη συνέχεια όταν οι ΗΠΑ και η Γαλλία συνέχιζαν τις πυρηνικές δοκιμές στον Νότιο Ειρηνικό.

Αν δεν γίνει κάτι προς αντιμετώπιση του κινδύνου από την Φουκουσίμα, η παγκόσμια κοινότητα θα έχει να αντιμετωπίσει την επόμενη δεκαετία τεράστια νέα προβλήματα - κυρίως στον τομέα της υγείας και του περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ: teleytaiaexodos.blogspot.gr