Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Η φορολογία να γίνει εργαλείο δικαιοσύνης και Πράσινης Στροφής


ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ
Η φορολογία να γίνει εργαλείο δικαιοσύνης και Πράσινης Στροφής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Πέμπτη 23.02, 12 το μεσημέρι
(Η συνέντευξη τύπου λόγω απρόβλεπτου καιρού μεταφέρεται από την Πλατεία Κολωνακίου στο «Πρυτανείο», Μηλιώνη 7-9)
  • 6 προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για φορολογική μεταρρύθμιση χωρίς υποταγή στο πολιτικό σύστημα και τους δανειστές

  • Πρωτοβουλίες διαλόγου με άλλους πολιτικούς χώρους
Για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τη σημερινή δραματική κατάσταση και την ομηρεία στους δανειστές, η φορολογία είναι ανάγκη να γίνει εργαλείο για στροφή της οικονομίας σε δίκαιη και βιώσιμη κατεύθυνση. Ο δημόσιος διάλογος χρειάζεται να ανοίξει άμεσα, ιδιαίτερα ανάμεσα σε όσους απορρίπτουν την τωρινή πορεία, και οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν υπεύθυνα και δημόσια.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανοίγουμε τη συζήτηση και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες πολιτικού διαλόγου. Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι σε υπαίθρια συνέντευξη Τύπου στην πλατεία Κολωνακίου παρουσιάζουμε:
  • Το αναλυτικό σχέδιο διαλόγου των Οικολόγων Πράσινων, με τις 6 προτάσεις για μια πράσινη φορολογική μεταρρύθμιση.
  • Την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Τρεμόπουλου-Γκήγκολντ για φορολόγηση του πλούτου ως εναλλακτική λύση στις τυφλές περικοπές δημόσιων δαπανών.
  • Την πρόσκληση διαλόγου των Οικολόγων Πράσινων προς άλλους πολιτικούς χώρους για το φορολογικό, με ζητούμενο μια μεταρρύθμιση συμβατή με μια διαφορετική πορεία της χώρας.
Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην Ευρωβουλευτής των ΟΠ, ενώ θα συντονίσει ο συν-εκπρόσωπος τύπου, Τάσος Κρομμύδας.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων
Περισσότερες πληροφορίες: 210 3306301 εσ. 116